Directori de xarxes

Conegueu les xarxes alimentàries locals que formen part de la plataforma Einateca

ASSOCIACIÓ AGROALIMENTÀRIA DE CERDANYA

Creació al 2017, 65 associades. Som productores, ramaderes, elaboradores, restauradores, hostaleres i comerciants de Cerdanya que ens hem unit.

MENGEMBAGES

mengemBages és un projecte de Frescoop SCCL que des del desembre del 2011 treballem amb productores i consumidores per visibilitzar, comercialitzar i dinamitzar el producte local i ecològic.

BRÀFIM COOPERA

Creada a finals del 2019 i formada per 3 projectes productius: Menjamiques, Fruits del Gaià i Soca-rel coop. Agrupació de projectes agroecològics del municipi de Bràfim.

AIXOPLUC

Posada en marxa el 2015 i formada per 4 projectes productius: Can Verdet, Fruits del Gaià, La Segalla i Terraivent. Xarxa de suport mutu en aspectes relacionats amb la producció, la comercialització.

L’ENLLAÇ DE L’EBRE

És una cooperativa agroecològica de producció i consum social que fa de pont entre les productores i les consumidores del territori. La xarxa de distribució alimentària és participativa i sostenible.

MENGEM PONENT SCCL

Mengem Ponenyt és una cooperativa de petites productores de Ponent que es dedica a la venda directa dels seus productes a consumidores finals. Les comandes es fan a través de la web.

Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb

L’Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb reuneix productores, elaboradores, artesanes, restauradores, botigues i allotjaments rurals, així com entitats per la preservació del medi ambient i persones apassionades per la Vall. El seu objectiu és la dinamització econòmica, social i cultural de la Vall, la revitalització dels seus municipis i la preservació del seu patrimoni i paisatge. L’entitat, creada l’any 2000, agrupa més de 200 persones individuals i projectes de la Vall del Corb, territori compartit entre tres comarques: l’Urgell, la Conca de Barberà i La Segarra.

MOSAIC DE SECÀ

Mosaic de Secà és una xarxa de petites productores de les zones de secà de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i Les Garrigues, creada l’any 2018. Actualment l’integren l’Aresta, Menjamiques, Els Corremarges i Tres Cadires.
Ens uneix un paisatge i una zona de Catalunya. Però, sobretot, ens uneixen uns valors (agroecologia, proximitat, economia social i solidària, implicació amb el territori…) i una afinitat personal. Sense territori, sense bons productes i sense confiança no voldríem tirar endavant una iniciativa com aquesta, que posa al centre del consum la sobirania alimentària, i ho fa amb productes de qualitat fets als obradors de l’Aresta (Santa Coloma de Queralt), de Menjamiques (Bràfim) i a l’Obrador Compartit de Ponent (Arbeca).

FET A LA CONCA

Cooperativa de serveis, creada l’any 2018, avui 15 membres, compartir tasques de difusió dels productes elaborats per les sòcies membres.

Agrupació de productors d’all de Belltall

Agrupació que es forma l’any 2011 amb l’objectiu de donar continuïtat al conreu de l’all i posar en valor la seva qualitat. Cada primer dissabte d’agost organitzen la festa de l’all. Es convoquen també jornades…

Associació de productors i consumidors Mengem Osona

Associació sense ànim de lucre que neix a Vic a inicis del 2018 amb l’objectiu de promoure un model agroalimentari basat en els principis de la Sobirania Alimentaria, mitjançant dues línies d’acció: – Donar…

Xarxa Pagesa

Som una Xarxa que agrupa a 9 pagesos de terres gironines (Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Garrotxa) per comercialitzar els nostres productes conjuntament en botigues de locals

Xarxa Catalana de Graners

Som un grup de gent que des del 2004 treballem per crear una xarxa de graners locals, autogestionats i fomentar el lliure intercanvi de llavors i informació.

Territori de Masies

És una cooperativa rural formada per veïns, associacions i empreses dels pobles del baix Solsonès que s’engresca i treballa per promoure, reivindicar i protegir les maneres de fer, els paisatges i la vida als pobles del baix Solsonès.